FODSVED

 

bilbil11 

 

Overdreven fodsved (plantar hyperhidrose) er en tilstand, hvor fødderne er drivende våde det meste af dagen. Personer med overdreven fodsved oplever at sætte våde fodaftryk på gulve, og derfor beholder de oftest også skoene på. Samtidig kan den overdrevne fodsved medføre, at skoene hurtigere går i stykker og må skiftes ud oftere, hvilket er omkostningsfuldt.

 

Om sommeren kan det være en udfordring at have bare fødder i sandaler eller klipklapper, da man ofte oplever at glide rundt i skoene. Det samme gælder ved gulve med glatte overflader. Her er der risikoen for, at man glider og falder pga. konstant våde fødder som følge af sveden. Om vinteren fortsætter den overdrevne fodsved, selvom det er minusgrader, hvilket er ubehageligt og kan føre til forfrysninger.

 

Forskellige former for pudder kan hjælpe med at absorbere sveden, men der skal rigtig behandling til for at komme problemet ordentlig til livs. De mest brugte behandlingsformer er iontoferese, indsprøjtniger med botolinum toxin, evt. medicinsk behandling. Du kan læse mere om forskellige behandlingsmuligheder til overdreven fodsved under behandling her på hjemmesiden.