TIL SYMPATEKTOMI-PATIENTER

 

Operationen sympatektomi, der foretages mod ansigtsrødme, håndsved og i sjældende tilfælde fodsved, har alvorlige bivirkninger. 80-95 % af patienterne, som har fået foretaget operationen oplever kompensatorisk sved. Sveden rykker sig til nye områder, hvor de tidligere ikke svedte fra. De mest typiske steder er ryg, bryst, lysken, fødderne og enda knæene. Sveden bliver udløst ved den mindste bevægelse og temperatur ændring. Ofte er patienterne ikke blevet tilstrækkeligt informeret om risikoen og omfanget af kompensatorisk sved. Generelt ved lægerne ikke nok om sympatektomi, og formår ikke at informere patienterne tilstrækkeligt. 

 

På Svedklinikken i København har man forsket i at finde en behandling til patienter, der lider af kompensatorisk sved efter sympatektomi. På Svedklinikken har man fundet ud af, at man ved at behandle med en kombination af botulinum toxin indsprøjtninger og medicinsk behandling kan mindske den kompensatoriske sved og forøge patienternes livskvalitet.

 

Foreningen opfordrer, at man klager til Patientklagenævnet, hvis man har fået kompensatorisk sved efter en operationen, da Patientklagenævnet er begyndt at give erstatning til sympatektomi-patienter. 

Du kan altid tage kontakt til Hyperhidroseforeningen, hvis du ønsker at klage til Patientklagenævnet og har brug for vejledning.